sobota 17. augusta 2013

5 rád ako predĺžiť životnosť vášho make-upu

1. Make-up neskladujte v kúpeľni
Ak ho tam máte uskladnený, rýchlo to napravte, pretože vaše palety tieňov, púdre, blushe a bronzery plačú pri každom vašom sprchovaní. Hlavne pri tom sprchovaní totiž vytvárate vodnú paru, ktorá je v každom centimetri vzduchu a následne kondenzuje a usádza sa na povrchu všetkého čo sa vo vašej kúpeľni nachádza. Keďže make-up nie je vyrábaný vo vodotesných obaloch, určite ho odtiaľ premiestniť. Takéto vlhké prostredie škodí hlavne očným tieňom, pigmentom, púdrom, lícenkám, bronzerom, setom na obočie, rúžom a všetkému ostatnému podobného charakteru. Báť sa nemusíte o krémy, dobre zatvorené make-upy či laky na nechty.

2. Po každom použití všetko poriadne zatvorte
Toto je večný problém mnohých, ktoré sa sťažujú na vyschnuté laky, špirály, gélové linky, krémové lícenky. Vysychanie takýchto produktov výrazne spomalíte až úplne zastavíte práve poriadnym zatváraním flaštičiek. Ak ste si všimli, jedná sa o produkty s jedným spoločným znakom a to uzávermi so závitmi, ktoré treba poriadne utiahnuť a mnohé z vás na to zabúdajú. Keď si lakujete nechty dávajte pozor aby ste nezašpinili hrdlo fľašky z vonkajšej strany, tak sa vám závit podarí pevne utiahnuť a neprilepí sa, takže ďalšie otvorenie nebude problémové ani po tom, čo vrchnáčik poriadne utiahnete. To isté platí aj pre špirály, neobtierajte prebytočné množstvo o hrdlo zvonku a vždy ju poriadne uzatvorte. Pri gélových linkách ani penových lícenkách sa vám nemá čo zalepiť, takže naozaj si dajte záležať aby ste ich poriadne utiahli.

3. Pozor na pády a nárazy
Rozbité púdre, polámané rúže, popraskané obaly... všetky to poznáme, no dá sa tomu predísť, aj keď občasným nehodám sa celkom zabrániť nedá. Pre začiatok sa treba vyvarovať všetkým pádom, ktoré sa môžu udiať pri bežnom každodennom maľovaní sa. Dávajte si pozor na to, aby vám nepopadali na zem hlavne tiene, púdre, bronzery, lícenky, sety na obočie... teda všetko, čo sa môže v okamihu zmeniť na farebnú pohromu na vašom koberci. Tiež dávajte pozor na vysypanie pigmentov či sypkých púdrov. Pozor dávajte aj na pády liniek a tieňov v ceruzkách, rúžov a balzamov, pretože tie sa môžu ľahko zlomiť. Mnoho z vyššie spomenutého sa môže rozbiť aj počas prenášania v kabelke, preto svoj make-up nenoste iba taký pohádzaný, ale investujte do malej kozmetickej taštičky, ktorá všetko ochráni pred nárazmi do kľúčov... taktiež so sebou nenoste ľahko rozbitné veci. Klasické rúže vymeňte za tekuté rúže či lesky, lisované púdre zase za sypké, no tu dajte pozor na to aby mali obal so závitom, ktorý sa dá bezpečne zatvoriť. Taktiež sa s rozumom baľte na cesty, všetko dajte do kozmetických taštičiek, vyvarujte sa prenášaniu celých paliet tieňov a vecí v krehkých obaloch. Ak cestujete na dlhšie a chcete si so sebou vziať rôzne veci oplatí sa vám venovať čas precíznemu zabaleniu vašich pokladov.

4. Pozor na slnko
Ak patríte k tým, ktoré svoj make-up neskladujú v kúpeľni, tak skontrolujte, či ho nemáte na priamom slnku. Aj keď sa vám pri dennom svetle priamo pod oknom najlepšie maľuje, rozhodne tam potom svoj make-up nenechajte. Pozor treba dávať hlavne na tiene, z ktorých môže slnko vytiahnuť farby, rúže sa vám môžu roztopiť, lesky, linky, krémové tiene a lícenky zase vyschnúť. Slniečko rozhodne nie je s vašou kozmetikou kamarát.

5. Starajte sa o kozmetické štetce
Aj keď to nie sú práve kozmetické výrobky, patria ku každodennej rutine väčšiny z nás. Štetce kvôli vlhkosti neskladujte v kúpeľni, dajte si záležať aby ste ich skladovali štetinkami nahor (v nejakom poháriku, šálke, inej nádobe) a tie obojstranné zase na ležato. Štetce pravidelne čistite aby ste si napríklad jednu farbu tieňov nepreniesli do druhej. Po každodennom použití odporúčame štetce na púder, lícenku a bronzer jemne oprášiť a tie na tiene a gélovú linku zase jemne utrieť o mäkký papierový servítok. Raz za čas tiež odporúčame štetce umyť, návod na bezpečné umývanie štetcov nájdete tu: http://nightowlsdaily.blogspot.com/2012/11/cistenie-kozmetickych-stetcov.html Opatrné musíte byť aj pri prenášaní štetcov. Ak chcete mať vždy po ruke štetec na púder, odporúčame vám kúpiť si taký s kratšou rúčkou a v púzdre, ktorý vám nebude zavadzať a púzdro ho ochráni, napríklad tento od Catrice http://www.catrice.eu/sk/vyrobky/doplnky/detail/product/powder-brush.html To isté platí aj pre cestovanie, keď si kupujete štetce, odložte si obaly z nich a keď budete cestovať do jedného obalu pokojne vojdú aj 3 štetce a vy sa nemusíte báť o to, že si ich zničíte natlačené v kozmetickej taške alebo iba tak pohodené medzi vecami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...