sobota 24. augusta 2013

Cestovanie na ľahko

Pobaliť sa na dovolenku pri mori, chatu, poznávací výlet, študijný pobyt či do divočiny alebo na stanovačku je niekedy dosť náročný proces, hlavne ak sa musíte zmestiť do váhového limitu pri ceste lietadlom alebo ešte horšie, ak idete na miesto s obmedzeným prístupom k vode.
A verte tomu, že zbaliť si na takéto cesty kozmetiku je ešte zložitejšie ako pobaliť všetko ostatné.

Ešte pred tým, ako s balením naozaj začnete si dobre zvážte, čo všetko budete potrebovať a tiež aké množstvo. Taktiež musíte vziať do úvahy ako budete cestovať a či sa teda musíte zmestiť do váhového limitu alebo či vašim pokladom hrozí nebezpečenstvo zničenia.
Najbezpečnejšia je samozrejme cesta autom, tu si môžete vziať koľko vecí chcete a viete, že vám ich nikto nebude pohadzovať.
Väčšiemu nebezpečenstvu je váš make-up vystavený počas cestovania autobusom či vlakom, kedy sa kufre mačkajú v nákladnom priestore alebo ich niekto okopáva vo vlaku, taktiež sú vystavené riziku pádu a v lete aj veľkým teplotám
Najviac si vaše poklady môžu ublížiť počas cesty lietadlom, kedy pracovníci na letiskách kufre pohadzujú z pásu na príves, z prívesu na pás, z pásu do lietadla a po prílete zase naopak, z nákladného priestoru lietadla na pás, z pásu na príves za autom, z auta na pás... no katastrofa. Pri cestovaní lietadlom, si teda dajte obzvlášť záležať na bezpečnom zabalení každého kusu make-upu či kozmetiky, hlavne tých, ktoré sa môžu rozbiť, rozsypať, vyliať...

Čo sa týka vlasovej a telovej kozmetiky, tu máte balenie najjednoduchšie. Okrem toho, že sa veľa vecí dá kúpiť v cestovných či menších baleniach, tak pri týchto výrobkoch nie je ani také veľké riziko rozbitia či vyliatia. Ako preventívne opatrenie odporúčame zabaliť všetko do sáčku, aby ste tak predišli zašpineniu všetkého ostatného v kufri, keby sa náhodou predsa len niečo vylialo. Ešte lepšie je, ak máte väčšiu kozmetickú taštičku, ktorá nie je z látky a o zabalenie šampónu, sprchového gélu, telového mlieka, dezodorantu, krému na tvár a iných vecí, ktoré potrebujete máte postarané.
Tip: dobrým zdrojom malých balení je krabička krásy LadyBox

Pozor si treba dávať na parfémy, tie nikdy nepohoďte iba tak do kufra s myšlienkou na to, že veď sa nevylejú. Môžu sa rozbiť, prasknúť, môže sa uvolniť pumpička... a hneď budete mať po drahom parféme. Tu vám odporúčame jednoduchú vec a to, aby ste si pri kúpe odkladali krabičky. Všetky lepšie značky parfémov sú totiž balené precízne, aby sa predišlo ich poškodeniu počas distribúcie do obchodov. To znamená, že okrem vrchnej farebnej krabičky majú aj vnútornú, z pevnejšieho materiálu, ktorá flakóny často prapodivných tvarov udrží v bezpečnej polohe. Aj keď sa vám obal z vonka môže jemne pomačkať, vašej obľúbenej vôni by sa takto bezpečne zabalenej nič nemalo stať.

Špeciálnu pozornosť treba venovať baleniu make-upu. Ak sa vám zdá, že toho budete potrebovať viac, odporúčame vám namiesto jednej veľkej kozmetickej tašky použiť dve či tri menšie, do ktorých si všetko roztrieďte. V tomto prípade sme sa rozhodli prejsť cez všetky najbežnejšie produkty, ktoré môžete potrebovať a poradiť vám, čo je bezpečné brať si so sebou na cesty a čo radšej nechať doma.

Make-up - vzhľadom na riziko rozbitia odporúčame make-up v tubičke. Tá sa dá bezpečne zatvoriť a nemusíte sa báť, že by sa vám v kufri rozbila sklenená fľaštička.
Púder - keďže lisované sa ľahko rozbijú na márne kúsky, odporúčame vám kúpiť si sypký púder v plastovom balení so šróbovacím uzáverom. Tomu by sa nič nemalo stať za žiadnych okolností.
Bázy pod make-up, tiene... - berte si pokiaľ možno menšie balenia a v umelohmotných nádobkách alebo tubičkách
Bronzer a lícenka - tu treba vyberať skutočne rozumne, ako prvé pozerajte na kvalitu obalu, uprednostnite výrobky v hrubších plastových obaloch. Ideálne je ak máte sadu s oboma produktami v jednom balení. V prípade lícenky odporúčame na cestovanie namiesto klasických skôr krémové v kelímkoch alebo tekuté v balení s pumpičkou. Taktiež si neberte niekoľko odtieňov, bohate vám stačí 1 bronzer a 1 lícenka.
Očné tiene - vyvarujte sa prenášaniu celých paliet tieňov. Na cesty vám odporúčame brať si so sebou krémové tiene v kelímkoch, tie si zaručene nezničíte.
Linka na oči - neberte si ceruzky, ktoré treba strúhať ani linky, po použití ktorých si musíte umyť štetček. Odporúčame tekuté linky vo forme fixky či s aplikátorom, ktorý je súčasťou vrchnáčika.
Špirála - tu je to úplne jedno, k vode samozrejme odporúčame vodeodolné varianty.
Balzam na pery - ten si určite nezabudnite, ak máte nejaký jemne pigmentovaný dokonale vám vynahradí aj rúž.
Rúže a lesky - klasické rúže odporúčame nechať v bezpečí domova a namiesto nich siahnuť po tekutých rúžoch a leskoch, tie sú predsa len balené omnoho bezpečnejšie.
Laky na nechty - tie ak nemusíte ani so sebou neťahajte. Lebo to znamená, že si so sebou musíte vziať aj odlakovač a to už je veľké riziko. Ak idete na pár dní či na týždeň, stačí ak si nechty nalakujete pred odchodom s použitím podkladového a povrchového laku a manikúra vám do tých 7 dní vydrží. Pozor ak cestujete na dovolenku k oceánu, slaná voda totiž veľmi zle pôsobí na povrchové laky (jemne ich rozpúšťa a farbí do žlta, no možno nie všetky druhy), takže v tomto prípade odporúčam povrchový lak nepoužiť.

Dobre by ste si mali premyslieť aj čistenie pleti a odličovanie. Ak nepotrebujete vodeodolnú špirálu a máte odskúšané odličovanie obrúsky, ktoré vám dokonale odlíčia všetok očný make-up kúpte si radšej tie namiesto toho, aby ste so sebou museli nosiť fľašku s odličovačom. Taktiež na čistenie pleti si radšej kúpte nejaké čistiace či pílingové obrúsky. Ak to pre zmenu neviete vydržať bez laku na nechty, existujú aj obrúsky napustené odlakovačom. A ten týždeň pri mori či pár dní na chate to rozhodne vydržíte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...