sobota 18. januára 2014

Hart of Dixie

Prvým seriálom, ktorý sme sa vám rozhodli predstaviť je seriál, ktorý na televíznej stanici DOMA začali vysielať minulú nedeľu. Ide o seriál Hard of Dixie... po našom Doktorka Zoe. Prvé dva diely sme si po slovensky pozreli z číreho záujmu, pretože sme umierali zvedavosťou aký bude dabing! A teda úprimne hneď na začiatok, tento seriál ak viete po anglicky rozhodne po slovensky nepozerajte, lebo dabing je viac než zlý a ten preklad tiež za veľa nestojí.


POZOR v nasledovnom texte sa môžu nachádzať SPOILERY!!!
Aj keď teda snažili sme sa, aby sme vám dôležité udalosti, veci a súvislosti neprezradili.

Hlavnou postavou je už spomínaná doktorka Zoe Hart (Rachel Bilson), ktorá sa vydáva do malého mestečka Bluebell v štáte Alabama aby tu nadobudla prax ako praktická lekárka. Prečo zamierila práve sem sa dozviete hneď v prvom diely seriálu, preto vám súvislosti, prečo sa Zoe rozhodla ísť práve do Bluebellu neprezradíme.

Ako prvý sa jej do cesty pripletie miestny právnik George Tucker (Scott Porter), ktorý ju stretne ako sa z autobusovej zastávky s plným kufrom ťahá popri ceste do mesta. Ponúkne jej odvoz a hneď ju poriadne vyspovedá a tiež sa jej prizná, že pred pár rokmi strávil nejaký čas v New Yorku, z ktorého Zoe prichádza.

miestny právnik George Tucker

V meste Zoe zájde do ordinácie, v ktorej by mala pracovať a dozvedá sa, že jej patrí iba polovica a že vlastníkom druhej polovice je doktor Brick Breeland (Tim Matheson). Milá recepčná v ordinácii Emmeline sa zo Zoeinho príchodu veľmi poteší a ponúkne sa, že Zoe ukáže mestečko.

doktor Brick Breeland

Keďže v malom južanskom mestečku sa žije ešte tak trochu po starom, momentálne sa všetci jeho obyvatelia pripravujú na oslavy Dňa zakladateľov. Na námestí sa Zoe stretáva s dcécou doktora Breelanda, pomerne namyslenou Lemon Breelandovou (Jaime King). Kvôli arogantnému prístupu Lemon si tieto dve hneď od začiatku nesadnú.

dcéra miestneho doktora Lemon Breelandová

Keďže Zoe nemá v mestečku kde bývať, ubytuje ju miestny major Lavon Hayes (Cress Williams), bývalý legendárny hráč amerického futbalu. Síce bývanie v jednej z malých rozpadnutých chatiek na jeho pozemku ani zďaleka nespĺňa štandard, na ktorý je Newyorčanka Zoe zvyknutá, no čoskoro zistí, že kvôli susedovi Wadeovi Kinsellovi (Wilson Bethel) sa to celkom oplatí. Prví stretnutie s Wadom síce nie je veľmi priateľské a ani tie ďalšie nie sú tie najpríjemnejšie, no tvrdohlavá Zoe v priebehu seriálu odhalí aj Wadove dobré stránky, no to už si musíte pozrieť samy.

Zoe a major Lavon Hayes

Wade Kinsella

Zoe zo začiatku nie je v meste veľmi obľúbená, hlavne po prvom incidente kedy svojmu prvému pacientovi, o ktorom celé mestečko vie, že dobre nevidí a nemôže šoférovať, bez rozmýšľania potvrdí povolenie na vydanie vodičského preukazu, pretože namiesto poriadneho vyšetrenia zradu naštvane telefonovala a vôbec si nevšimla, že starý pán vedel písmenká z tabule naspamäť. Táto nedbalosť Zoe dobehne a už o pár hodín má v ordinácii miestneho právnika Georga, ktorého starý pán zrazil.

Hlavne kvôli tomu, že ju ľudia neprijali a aj preto, že ani sama necíti, že by do tohto sveta patrila Zoe už po pár dňoch rozmýšľa nad odchodom, no nakoniec v dôsledku rôznych ďalších udalostí nakoniec v mestečku zostane.

Ľudia si však Zoe časom obľúbia a aj jej samej Bluebelle postupne prirastie k srdcu. Teda okrem Breelandovcov, s ktorými od začiatku nemá najlepší vzťah. Doktor Breeland si myslel, že ordináciu bude mať sám pre seba a bude jediným lekárom v mestečku sa Zoe od začiatku snaží vyštvať z týchto dôvodov, zatiaľ čo jeho dcéra Lemon prejavuje nesympatie voči Zoe už iba preto, že je z New Yorku a oblieka sa aj vyzerá 100x lepšie než ona a to ešte nevie, že jej čoskoro preberie snúbenca.

Zoe síce do mestečka prišla s úmyslom spraviť si tu ročnú prax ako praktická lekárka, no postupne si tu nájde priateľov a keďže v meste je viacero fešákov, tak v niektorých prípadoch nezostane iba pri tom. Aj keď sa Zoe nikdy nevzdá toho, že je Newyorčanka, do malého južanského mestečka Bluebelle postupne naozaj zapadne.


Asi toľko zhrnutie toho, ako seriál začína a o čom vlastne je. Tento seriál je momentálne v USA v polovici 3. série a teda musíme sa priznať, že je čím ďalej tým lepší a úplne ho zbožňujeme. Aj keď to na konci 2. série, kedy sa Zoe rozhodla vrátiť späť do New Yorku nevyzeralo až tak ružovo a nevedeli sme, že či jej návrat v 3. sérii nebude prepadákom, no Zoe sa nevrátila sama a tým dej nabral celkom nový rozmer.

Herci k tomuto seriálu natočili aj klip, v ktorom Zoe rapuje a opäť ak rozumiete, tak vám určite neujdú aj narážky na Mischu Barton, s ktorou Rachel hrala v seriály OC California.

Klip si môžete pozrieť tu http://www.youtube.com/watch?v=tpa8dKZFu3c

4 komentáre:

  1. Ze začátku mě tenhle seriál hodně bavil, ale postupně, už asi během druhé řady mi to přišlo pořád to samé a nakonec jsem od něj upustila:/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to čo v druhej sérii stratil si myslím v tretej vykompenzovali, pretože ako som písala, tak to prestalo byť o Zoe a pánovi číslo 1 a číslo 2 (aby som nespoilerovala), ale Zoe si z NY priniesla niekoho ďalšieho a seriál sa vďaka tomu uberá novým smerom.

      Odstrániť
  2. Kde si to môžem prosím vás stiahnuť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve to dávajú na Markíze, ale určite to nájdeš napríklad na uloz.to

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...