streda 5. februára 2014

Empties január 2014

Rok 2014 v našom prípade minimálne čo sa empties týka začal pomerne úspešne. Za mesiac sa nám nazbierala plná krabica obalov od plných balení aj vzoriek, ktoré sme v priebehu januára úspešne minuli do poslednej kvapky. Tento mesiac máme aj veľa dekoratívnej kozmetiky a tiež mnoho vecí, ktoré ste doteraz v našich empties nevideli.


Taktiež sa musíme priznať, že v pomere toho čo sme za mesiac nakúpili a toho čo sme minuli, je omnoho viac produktov na tej strane, ktorá po napísaní tohto príspevku poputuje do smetiaku.


Avon Naturals – Moisturising Shampoo Avocado & Macadamia, 250 ml
O šampónoch z rady Naturals od Avonu sme už viackrát v empties písali, pretože s nimi máme dobré skúsenosti a skutočne sme s nimi spokojné a považujeme ich za dobré šampóny, ktoré nás nesklamú ani v prípade noviniek. Tento vyživujúci šampón s avokádovým a makadamiovým olejom máme už dávno, no doteraz čakal v poradí na vyskúšanie. Síce prehnaný obsah olejov vo výrobkoch neuznávame, tomuto šampónu sme chceli dať šancu práve preto, že je z našej obľúbenej rady a tiež preto, že obsahuje práve makadamiový olej, ktorý máme vyskúšaný v podobe preslávenej Macadamia masky. Šampón je podľa popisu vhodný pre všetky typy vlasov. Má krémovú konzistenciu, dobre pení aj umýva a nádherne vonia. Tá vôňa je naozaj úžasná aj keď je trochu olejová, no vôbec nie je ťažká, preto sme teraz veľmi rady, že ešte jeden takýto šampón máme v zásobe.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, ak si zvyknete objednávať produkty z Avonu a tieto šampóny ste ešte nevyskúšali, tak im určite dajte šancu.

Dove Repair Therapy – Color Care Shampoo, 250 ml
Tento šampón bol tak 50 na 50, pretože jednej z nás vyhovoval, no tej druhej sa z neho objavili jemné lupiny. Mne vyhovoval, bol krémový, dobre penil aj umýval a mal jemnú vôňu, ktorá mi pripomínala produkty, ktoré používajú kaderníčky. Tento šampón určený na farbené vlasy obsahuje hydratačné sérum. Farbené vlasy by mal ošetrovať a mal by ich chrániť pre vymývaním farby a strate jej sýtosti a žiarivosti.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? Možno, mám pocit, že som už vyskúšala aj lepšie šampóny určené na farbené vlasy.

Či by tento produkt sovičky odporučili? Možno, rozhodne to nebol produkt, od ktorého by ste sa mali držať na míle ďaleko, no sú aj lepšie.

Biosilk – Silk Therapy, 15 ml
Tak na posledné kvapky tohto produkty sme sa rozhodne netešili. Hodvábna Silk Therapy, ktorá vlasy posilňuje, revitalizuje a dodáva im jemnosť a lesk. Vďaka inovatívnemu zloženiu je tento produkt vhodný pre všetky typy vlasov a chráni ich pre nepriaznivými vplyvmi tepla, zimy aj vlhkosti. Tohto produktu vám stačí naozaj malá kvapka, ktorú rukami nanesiete do vlhkých alebo suchých vlasov a je to. A navyše je to ďalší z produktov, ktorý neskutočne prekrásne vonia.

Či by si sovičky kúpili plné balenie tohto produktu? Keby nebol taký drahý určite ÁNO, ale tak raz určite.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, toto je vec, ktorú by aspoň vyskúšať mala každá z vás.


Reniu – Coconut Body Butter, 15 ml
Husté telové maslo, ktoré obsahuje za studena lisovaný kokosový olej sme si naozaj užili. Krásna kokosová vôňa a skutočne bohaté zloženie masla, ktoré sa nielen vstrebalo do pokožky, ale ju aj na dotyk zanechalo hladkú a jemnú. Škoda, že produkty tejto značky sú také drahé, pretože by sme určite prijali aj plné balenie tohto produktu.

Či by si sovičky kúpili plné balenie tohto produktu? ÁNO

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO


Avon Foot Works – Mocha Supreme Sole Food, 100 ml
Výživný krém na nohy s obsahom vitamínov a výživných látok pre dokonale hladké a jemné chodidlá s jemnou kávovou vôňou. Tento krémik mal na naše nohy pôsobiť asi tak ako šálka kávy pôsobí ráno na naše telo. Aj keď z tohto krému sme mali už iba zvyšok, pretože sme ho už dávnejšie vymenili za iný a potom iný, no teraz sme ho domíňali a naozaj stačí pár dní pravidelného používania a tieto krémy od Avonu skutočne zjemnia pokožku nôh.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, krémy na nohy od Avonu sú naše obľúbené.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Avon Foot Works – Beautiful Papaya Sorbet Exfoliating Scrub, 75 ml
Ďalší z produktov, ktoré po ovoňaní považujeme skôr za niečo na jedenie ako za niečo na umývanie, bol rozhodne tento scrub na chodidlá s príjemnou ovocnou vôňou papáje. Tento scrub mal jemné neagresívne zrniečka, ktoré pokožku iba jemne masírovali, no pritom pomáhali aj s odstraňovaním suchej kože a zjemňovaním zhrubnutých častí.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, väčšinou má Avon celú sériu starostlivosti o chodidlá v každej novej vôni a my často neodoláme a kúpime si všetky produkty z rady.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Essence Show Your Feet – Toe Nail Care Pen, 5 ml
Hmm... tak v tomto prípade sa asi chvály nedočkáte. Aj keď podľa popisu tento produkt vyzeral viac než dobre, realita až taká perfektná nebola. Olejček v plastovom obale s tvrdým ako keby vatovým aplikátorom, ktorý vlastne takmer vôbec nebol nasiaknutý produktom a veľmi ťažko sa tak nanášal na nechty bol jedným z najväčších sklamaní od Essence aké som kedy skúsila. Zloženie s makadamiovým, jojobovým a avokádovým olejom a vitamínmi A a E síce znelo veľmi dobre, no keďže bolo obtiažne vôbec produkt dostať na nechty na nohách a kožičku okoli nich, tento produkt bol takmer nepoužitelný.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? NIE

Či by tento produkt sovičky odporučili? NIE


Essence – Nail Polish Remover Coconut + Papaya, 150 ml
Klasický odlakovač na nechty, ktorý si zvykneme mať vždy v zásobe. Podľa popisu by mal byť šetrnejší k pokožke a nemal by ju vysušovať, no povedzme si na rovinu, že použiť krém na ruky po odlakovaní nechtov je samozrejmosť. Tento odlakovač má aj parfemáciu, ktorá síce úplne neprerazí acetónový zápach, no kým si odlakujem všetky nechty a poriadke ruky vyumývam, tak ho aspoň trochu zjemní.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO

Či by tento produkt sovičky odporučili?  ÁNO, aj keď na veľmi trblietkové laky nie je ten najvhodnejší.

Essence – Nail Polish Corrector Pencil, 4,5 ml
Toto síce až taká katastrofa nebola, no keď som si myslela, že to bude fungovať lepšie než špicaté vatové tyčinky namočené do odlakovača, tak som bola na veľkom omyle. Ak ste tento produkt ešte neobzerali v DMke, tak je to korektor na kožičku okolo nechtov, ktorý obsahuje klasický odlakovač a má tvrdý vatový aplikátor resp. korektor, ktorým si miesta, kde ste sa tak celkom netrafili máte jednoducho očistiť. V zadnej časti sa nachádzali aj 3 náhradné aplikátory. Po pravde pri prvom použití si budete pochvaľovať, no pri ďalších, kedy už bude aplikátor rozštiepený, mäkký a celý špinavý od predošlých lakov budete chcieť túto vec rovno hodiť do odpadkov.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? NIE

Či by tento produkt sovičky odporučili? NIE, radšej si kúpte tie špicaté vatové tyčinky a namáčajte si ich do bežného odlakovača, poslúžia vám rovnako a na rozdiel od korekčného pera ich po použití môžete vyhodiť.


Garnier Skin Naturals - Pure Active ExfoBrusher, 150 ml
Takýto ExfoBrusher ste už v našich empties videli, pretože je to jeden z mála produktov, ktoré nemôžem používať obe, keďže čistiaca kefka je priamo súčasťou obalu. Tento produkt je vhodný hlavne na problematickú pleť, preto sme ho nepoužívali pravidelne. Vďaka obsahu kyseliny salycilovej bojuje proti akné, kefka sa zase stará o odstraňovanie mastnoty, nečistôt a odumretých buniek.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? Skôr ÁNO, bol to dobrý produkt a pri iba občasnom používaní nám obom vydržal večnosť.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, ak hľadáte nové výrobky na boj proti akné, určite odporúčame celú radu Garnier Pure Active.

Clean&Clear – Essentials Deep Cleaning Toner, 240 ml
Ďalším produktom určeným na problematickú pleť sú aj hĺbkovo čistiace pleťové vody a toniká. Toto od Clean&Clear vhodné aj pre citlivú pleť tiež obsahuje kyselinu salycilovú, ktorá je výborným pomocníkom v liečbe akné. V porovnaní s podobným produktom od Garnier je tento naozaj o čosi jemnejší, no tak ako iné, aj toto tonikum trochu pleť vysúša a pri častom používaní môže viesť k šúpaniu sa postihnutých miest, preto netreba zabúdať na hydratáciu.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, takýto produkt vždy treba mať v zásobe.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Ziaja – Odličovač očí, 120 ml
Dvojfázový odličovač očí od Ziaja sme chceli vyskúšať už dávno. Keďže sme veľmi dlho používali rovnaký produkt, v poslednej dobe sme sa dali na testovanie dvojfázových odličovačov od iných značiek a musíme povedať, že je to zatiaľ veľmi úspešné. Aj tento od Ziaja si s tými špirálami, ktoré používame my poradí a ďalším kritériom, ktoré splnil je aj to, že v očiach neštípe.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, tento odličovač sa nám osvedčil a rady po ňom siahneme znova.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO


Essence My Skin – Caring Cleansing Wipes Pomegranate & Bamboo, 25 ks
Tieto odličovacie obrúsky sme kedysi používali veľmi často, no v poslednej dobe sme ich vymenili za iné a práve preto som sa rozhodla nepoužívať iba jednu značku a opäť obrúsky striedať. Keďže obrúsky nepoužívame na odličovanie očí, ale iba na tvár, tak u nás to, či si poradia s vodeodolným make-upom nie je rozhodujúce, pretože po pravde to nedokážu žiadne ani keď to majú napísané na obale. Tieto obrúsky od Essence sú dostupné v dvoch druhoch a tieto s príjemnou jemne sladkou vôňou  máme radšej, pretože omnoho menej štípu ako tie uhorkové v zeleno-modrom obale. Majú zloženie bez alkoholu, výťažky z bambusu s protizápalovým účinkom a výťažky z granátového jablka bohaté na antioxidanty, ktoré pleť chránia. Obrúsky sú tak akurát mokré, dostatočné veľké a pevné a majú hladkú textúru.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, aj keď niekedy trochu štípu v oblasti pod očami, no príjemne voňajú.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Balea – Soft & Clear Anti-Mitesser Nosestrips, 3 ks
Pásiky na nos od Balea som s v DMke všimla nedávno po prvý krát, tak som sa rozhodla, že ich aj vyskúšame. Tieto pásiky sú v porovnaní s tými od Essence rovnakej veľkosti aj tvaru, no zdalo sa nám, že boli menej účinné než tie naše obľúbené. Aj keď pásiky splnili svoju úlohu, efektivita čistenia pórov v porovnaní s Essence nebola až taká dobrá.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? Zrejme NIE, pretože pásiky na nos od Essence sa nám zdajú byť účinnejšie.

Či by tento produkt sovičky odporučili? Tieto pásky si asi musí každý vyskúšať na svojom nose J

Essence Pure Skin – Purifying Nose Strips, 3 ks
Tieto pásiky na nos používame odkedy sme zistili, že skutočne fungujú. Dobre čistia póry a odstraňujú čierne bodky, čo je na pásiku ako výsledok vidno po každou použití. Pri pravidelnom alebo príliš častom používaní sa vám môže začať šúpať pokožka na nose, preto netreba zabúdať na poriadnu hydratáciu.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, už by ich konečne mohli začať predávať aj vo väčších ako 3 kusových baleniach.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO


MaxFactor – False Lash Effect Fusion Volume & Lenght, odtieň Deep blue, 13,1 ml
Túto špirálu v modrej farbe sme si kúpili úplným omylom, odvtedy sme si začali dávať pozor na to, v akej farbe si špirálu kupujeme. Tento druh špirály od MaxFactor sme používali už veľmi dávno pred tým, než začali predávať False Lash Effect Bold Volume For Up To 24 hours (tá v čiernom obale s ružovým písmom). Táto vo fialovom obale mala vlákna, takže riasy predlžovala, no jej zloženie im dodávalo aj objem. Jej modrú variantu sme teda využívali iba sporadicky, no keďže obsahovala klákna, postuplne sa s ňou začalo už horšie malovať, čo vlastne s každou s takýmto zložením. To je vlastne aj nevýhoda špirál s vláknami, ktoré sa stanú nepoužiteľnými omnoho skôr ako špirály bez nich.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? Teraz už NIE, špirály s vláknami sme prestali používať.

Či by tento produkt sovičky odporučili? Ak vám vyhovujú špirály s vláknami, tak túto ešte stále predávajú.

Maybelline – Super Stay 24h Foundation, odtieň 005 Light Beige, 30 ml
Aj keď sa musím priznať, že v posledných mesiacoch som si našla nového miláčika, tento make-up bude stále patriť medzi mojich obľúbencov. Tento make-up má lepšie stredné krytie, vďaka svojmu krémovému zloženiu sa dobre a rovnomerne nanáša a po zafixovaní púdrom vyzerá na pleti veľmi prirodzene. Farba v odtieni 005 Light Beige je skutočne veľmi prirodzená, nemá výrazný nádych do oranžova ani ružova a preto ju odporúčam hlavne pre tie z vás so svetlejšou pleťou.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, aj keď som ho teraz trochu zradila a vymenila za iný, tento si určite ešte niekedy kúpim.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Fashionista – Ready-To-Wear Shine Stopper, 6 g
Sypké púdre sú už dávnejšie veľký hitom a my sme ti tento objednali už asi pred rokom. Kozmetika fashionista patrí pod značku MUA a môžete si ju objednať priamo z UK alebo z čeckého e-shopu. Tento púder nemal odtieň, ale bol priehľadný, takže sa prispôsobil každému odtieňu make-upu. Na to, že nás tento púder vyšiel asi 2 libry bol naozaj dobrý. Púder pekne zjednotil make-up a zmatnil pleť. Keďže my púder nanášame na make-up, každý je iba taký dobrý a vydrží iba toľko, čo make-up pod ním, no v kombinácii s drahšími aj lacnejšími, ktoré bežne používame si svoju úlohu plnil naozaj dobre. Balenie 6 g sa síce môže zdať malé, no nám sa zdalo, že je snáď nemožné minúť ho.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, keď si budeme niekedy opäť objednávať z MUA určite prihodíme do košíka aj tento púder.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Essence Fruity LE – Lip Balm, odtieň 01 Peach Beauty, 3,6 g
Aj druhý balzam na pery z tejto limitky, ktorý sme mali patril k našim obľúbeným. Mal jemnú ovocnú vôňu, pery máličko zafarbil, nemal žiadne trblietky, aj hydratácia bola celkom fajn. Mal aj pekný hliníkový obal, taký trochu netradičný.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, balzamy z tejto limitky patrili k tým najlepším z Essence balzamov, ktoré sme vyskúšali.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, ak by sa niečo podobné opäť objavilo v sortimente, alebo niektorej z limitiek, tak po tom siahnite.

Avon SuperSHOCK Gel Eyeliner, odtieň black
Tento mesiac padla za obeť aj moja milovaná gélová linka od Avonu. Síce to vyzerá, že jej je ešte dosť, tak vo vnútri už nič nie je, lebo posledného pol centrimetra sa odlomilo a vypadlo. Ešte našťastie mám kúsok z druhej, no potom budem mať veľký problém, pretože táto linka nejako zmizla a katalógu. Recenziu na linky SuperSHOCK od Avonu máme tu: http://nightowlsdaily.blogspot.sk/2014/01/avon-supershock-gel-eyeliner.html

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO

Gosh Eye Shadow Base Waterproof, 001 Matt, 2,5 g
Medzi empties sa tento mesiac objavila aj báza pod očné tiene, ktorá je jedným z mojich najobľúbenejších produktov. Recenziu na túto bázu som napísala iba pred pár dňami, takže ak ste ju ešte nečítali nájdete ju tu: http://nightowlsdaily.blogspot.sk/2014/02/gosh-eye-shadow-base.html

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, vlastne ja som ďalšiu mala v zásobe už od Vianoc.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, táto báza skutočne stojí za tie peniaze.


Mixa – 24h Moisturising Cream Anti-Dryness
Tento krém máme doma aj v plnom balení, teda ten s 8% obsahom glycerínu a bambuckého masla. Výborne hydratuje pokožku, ktorá po použití naozaj vydrží byť 24 hodín dostatočne hydratovaná. Úplne sa vstrebáva a pleť po ňom nezostáva mastná. Má príjemnú jemnú vôňu, ktorá však nie je iritujúca, keďže po nanesení na pleť ju už nie je cítiť. Má hutnejšiu konzistenciu, a tak je táto varianta krému s 10% obsahom glycerínu a bambuckého masla vhodnejšia skôr na zimu a pre tie z vás, ktoré majú suchú pleť.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, je výborný, najmä v zime poskytuje pleti dostatočnú hydratáciu, nám však viac vyhovuje ten s 8% obsahom glycerínu, keďže ani jedna nemáme až tak suchú pleť.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, v ponuke je tento krém v troch variáciách, s 6%, 8% a 10% obsahom glycerínu a bambuckého masla, a tak si každá z vás môže vybrať ten vhodný pre svoju pleť.

Swisso Logical – Night Cream, 5 ml
Túto vzorku nočného krému sme mali z Ladyboxu. Krém bol hydratačný a obsahoval výťažky z echinacey a jojoby. Krémik bol z tých hustejších, ani veľmi nevoňal, no nebol to ani žiaden zázrak.

Či by si sovicky kúpili plné balenie tohto produktu? Asi NIE.

Či by tento produkt sovičky odporučili? NIE


Garnier Body – Intensive 7 Days Restoring Lotion, 6 ml
Vzorka telového mlieka od Garnier s revitalizujúcim mangovým olejom a L-Bifidus, ktoré je určené na suchú, zhrubnutú a namáhanú pokožku. Toto intenzívne telové mlieko by malo pokožku zjemniť a hydratovať. Mlieko bolo riedke, tekuté, vôňa bola charakteristická pre produkty s obsahom olejov, takže trochu ťažšia, no po aplikácii rýchlo vyprchala.

Či by si sovicky kúpili plné balenie tohto produktu? Asi NIE.

Či by tento produkt sovičky odporučili? Skôr NIE.

Garnier Body – Intensive 7 Days Refreshing Gel-Cream, 6 ml
Ďalšia vzorka od Garnier bola z rovnakej 7 dňovej intenzívnej rady, no toto bol pre zmenu osviežujúci gél s výťažkami z hrozna. Tento gél je vhodný pre normálnu až suchú pokožku. Vďaka gélovému zloženiu sa veľmi rýchlo vstrebal a pokožku zanechal hladkú bez pocitu mastnoty. Okrem osviežujúceho účinku na pokožku mal tento gél aj príjemnú sviežu vôňu, ktorá však čoskoro po nanesení vyprchala.

Či by si sovicky kúpili plné balenie tohto produktu? ÁNO, z takéhoto telového gélu by som rada vyskúšala plné balenie.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO, je to príjemná zmena.

Palmer’s – Cocoa Butter Formula Firming Butter, 5 ml
Ďalšia vzorka Palmer’s masla z LadyBoxu, ktoré však veľmi rady dostávame a používame, keďže Palmer’s sa na Slovensku bežne kúpiť nedá. Vzorka formujúceho masla má opäť tú úžasnú kakaovú vôňu, ktorú niektorý nenávidia, no my milujeme. Dobre sa rozotiera, príjemne hydratuje, má spevniť pokožku a je určené najmä pre ženy po tehotenstve či strate hmotnosti.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? ÁNO, ak by bola značka Palmer’s u nás v predaji, možno by sme siahli aj práve po tomto spevňujúcom masle.

Či by tento produkt sovičky odporučili? ÁNO.

TMT – Latte, 6 ml
Zatiaľ čo s Pandora Oil sme boli pomerne spokojné, Latte od tej istej značky nás už až tak nepotešilo. Vlasy veľmi nezjemnil, s rozštiepenými končekmi už nespravil vonkoncom nič a ani parfumácia teda nebola nič moc. Pripomínal mi vôňu vody po holení. Keď som si ho dala večer do vlasov, na druhý deň ráno som už ani nevedela že som taký nejaký produkt použila. Vlasy síce nemastil, ale efekt nemal žiadny. S takým Biosilkom sa to nedá ani porovnávať.

Či by sovičky znovu minuli peniaze na tento produkt? NIE

Či by tento produkt sovičky odporučili? NIE

1 komentár:

  1. Pekna spotreba. Me se po tom Garnieru delaly osklivy bolaky, Biosilk za me hruza, fajn byla snad jen vune. Reniu maslo fajn,jen skoda, ze nebylo vetsi baleni.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...