pondelok 10. novembra 2014

Coldcream od Weledy, ktorý vás ochráni pred chladom

Ak máte skúsenosti so suchou pokožkou, prevažne na lakťoch či kolenách, ktorá sa prinavracia každú zimu a hlavne tie vysušené lakte nie a nie priviesť do normálu so žiadnym telovým mliekom či maslom, tak by ste mali vyskúšať Coldcream od Weledy. Väčšina bežných telových mliek a masiel totiž neobsahuje takú vysokú koncentráciu olejov ako Coldcream, pretože by s tým väčšina zákazníčok nebola spokojná, no naše prehnane suché lakte potrebujú dôkladnejšiu starostlivosť, než to čo ponúkajú bežné produkty. Coldcream je iný v tom, že je určený iba na tieto konkrétne problematické miesta.


Testovať Coldcream bola výzva, pretože tento výživný krém má rozsiahle využitie a je vhodný na suchú pleť tváre aj ostatné suché miesta na tele. Hlavne suché lakte neprídu na zavolanie, no dva či tri týždne sa už poctivo obliekame do svetrov, ktoré sú podľa mňa podporným faktorom prehnaného vysušovania pokožky na lakťoch.

Boj zblízka so suchou pokožkou
Coldcream má bohaté výživné zloženie, vďaka čomu dokáže pokožku účinne hydratovať a ošetrovať nadmerne vysušené a popraskané miesta. Krém má hustú konzistenciu, maslovú farbu a výraznejšiu citrusovo-bylinkovo-ružovú vôňu, ktorá sa však po chvíli takmer vytratí. Krém sa aj napriek svojej hustote dobre rozotiera, pomerne rýchlo sa vstrebáva do pokožky, na ktorej zanecháva nie príliš mastnú no na dotyk rozpoznateľnú vrstvu. Krém obsahuje mandľový olej, olej z podzemnice olejnej (arašidový olej – pozor na alergiu!), zmes prírodných éterických olejov, včelí vosk, glyceridy mastných kyselín (rastlinné oleje) a prírodnú hlinku.



Krém je vhodný aj na použitie na pokožku tváre, výrobca uvádza využívať ho napríklad ako pleťovú masku po opaľovaní, no mne sa osvedčil aj ako prvá pomoc na suché miesta, ktoré sa mi vytvorili následkom používania produktov na čistenie pleti s vysokou koncentráciou kyseliny salycilovej a iných podobných látok, ktoré vysušujú nie len problematické vyrážky, ale aj pokožku v ich okolí.

Krém zatočil aj so suchými lakťami, ktoré sú veľmi nepríjemné v zimnom období, kedy sa suchá pokožka zachytáva do huňatých svetríkov, čo spôsobuje až bolestivé zachytávanie sa suchej kože na vlákna svetrov. Coldcream nie len, že pokožku zjemní, ale pomáha aj s jej zacelením a pravidelným používaním predchádza nadmernému vysušovaniu pokožky na týchto problematických miestach. Krém má síce mastnejšie olejové zloženie, no nie až natoľko, aby zanechal mastné fľaky na oblečení, takže tento krém môžete použiť ako prvú pomoc aj počas dňa a nie iba večer pred spaním.

Krém neobsahuje žiadne syntetické, konzervačné, vonné ani farbiace prísady a je certifikovaný ako prírodná kozmetika podľa kritérií NaTrue.

Naše hodnotenie  

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...