nedeľa 10. novembra 2013

DIY Nail polish swatch book

Prinášame vám tip na zábavný DIY projekt, ktorý zaujme hlavne tie z vás, ktoré majú veľkú zbierku lakov. Ak aj vy vždy pri výbere lakov strávite kopu času prehliadaním fľaštičiek, takáto knižka swatchov všetkých lakov vám určite pomôže. Swatche si môžete usporiadať podľa farby, značky, tipu lakov, limitiek alebo hocijako inak. Ku každému swatchu môžete pridať popis obsahujúci značku a názov laku, prípadne ďalšie označenie, ktoré vám pomôžu lepšie si zorganizovať vašu zbierku lakov a zjednodušiť si orientáciu v nej.


Takáto knižka nemusí slúžiť iba ako prehľad pre vás, ale využijete ju aj keď si laky od vás niekto bude chcieť požičať. Namiesto prenášania niekoľkých odtieňov alebo nutnosti aby si osoba prišla laky vybrať k vám, jej jednoducho prinesiete ukázať vašu "Nail polish swatch book". Knižka vám tiež výborne poslúži do budúcnosti ako prehľad lakov, ktoré ste už mali a napríklad ste ich minuli alebo niekomu podarovali, môžete si do nej robiť aj poznámky či bol lak dobrý, koľko vrstiev treba naniesť aby ste dosiahli kvalitné krytie a tak podobne.

Čo potrebujete:
Knižku v hrubej väzbe s linajkovými alebo čistými stranami
Pero/fixku na popisy

Knižku si môžete tiež ozdobiť rôznymi nálepkami, kresbami... my sme zvolili iba jednoduchý vytlačený názov s obrázkom lakov v pozadí.


Ako na to?!
- Skôr než začnete by ste si mali zvoliť systém, podľa ktorého budete prehľad vašej zbierky lakov vytvárať a napísať si na papier kategórie, do ktorých budete laky deliť.
- Následne by ste si mali laky fyzicky rozdeliť podľa zvoleného kľúča, aby ste videli koľko strán budete potrebovať pre ktorú kategóriu.
*tu vám odporúčame nechať si voľné strany aby ste mohli v budúcnosti pridávať nové laky do tých kategórií, kam patria
- Začnite názvom kategórie a následne nakreslite swatche a pridajte k nim popis, potom samozrejme počkajte kým swatche zaschnú.

Tento projekt je síce veľmi jednoduchý, no je dosť časovo náročný, pretože po každej strane musíte počkať kým swatche kompletne zaschnú.

Tip:
Keďže laky môžu prejsť až na druhú stranu, odporúčame vám podkladať si pod stranu na ktorej práve pracujete list papiera. Taktiež je dobre robiť swatche iba na jednej strane listu.



My ste sa týmto zábavným projektom inšpirovali na základe videa od Cutepolish.

2 komentáre:

  1. To je tak úžasný nápad! Skvěle jsem se u tebe nainspirovala, děkuju ;-).

    Giveaway Starbucks

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sme rady, tak potom nám daj vedieť ako sa ti darilo :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...