nedeľa 13. septembra 2015

Antistresové omaľovánky pre dospelých

Áno dobre ste si prečítali nadpis, na trhu tieto úžasne prepracované antistresové omaľovánky pre dospelých momentálne zažívajú obrovský boom. Niektoré z vás o nich už určite počuli a dokonca ich aj máte, no ak ste ich čaro doteraz neobjavili, tak tento článok si rozhodne prečítajte až do konca. Stvoriteľkou týchto je Johanna Basford, ktorá doteraz vydala už dve knihy omaľovániek a tretia je na ceste. Tieto prekrásne spracované knižky odporúčame ako naozaj nápaditý darček, ktorý je vhodný pre každú, aspoň trochu umeleckú dušu. Ku knižkám samozrejme odporúčame aj kvalitné farbičky, na ktoré tiež máme pre vás tip.


Doteraz vydané omaľovánky sú u nás k dostaniu v originálnej anglickej verzie a tiež v slovenčine a češtine. My sme si kúpili slovenské vydanie, ktoré je navlas rovnaké tomu anglickému. České vydanie má trochu odlišný dizajn obálok.

Johanna Basford - Začarovaný les (Enchanted Forest)


Knižka má mäkký papierový obal s prebalom. Strany sú z kvalitného hrubého papiera s kvalitnou potlačou na celej ich ploche. Samotná omaľovánka začína už na prebale, kde ako vidíte sa dá vyfarbovať už obal knihy. Vyfarbiť sa dá tiež vnútro prebalu, obálka knihy a následne všetky strany až po poslednú. 




Dúfam, že vďaka náhľadu na týchto pár strán dostanete dokonalú predstavu o tom, aké úžasné sú tieto omaľovánky.


V októbri 2015 sa chystá vydanie v poradí už 3. knižky od Johanny Basford. Po knižkách Enchanted Forest (Začarovaný les) a Secret Garden (Tajomná záhrada) prichádza knižka Lost Ocean (Stratený oceán), ktorá nás vezme na výpravu za dobrodružstvom do hlbín oceánu.

K dospeláckym omaľovánkam patria aj dospelácke farbičky, preto sme sa rozhodli nájsť si tie s najväčším počtom farieb. Našim predstavám vyhovela táto sada 72 farbičiek od Koh-I-Nor z edície Mondeluz. Farbičky sa dajú použivať klasicky, no pridaním vody sa dajú premeniť na vodové farby.






Farbičky sú mäkké, dobre sa s nimi vymaľováva aj tieňuje. Ľahko sa strúhajú, nelámu sa a farby sú naozaj krásne žiarivé. Edícia Mondeluz obsahuje mnoho rôznych sád s rôznym počtom farbičiek a tiež špecializované s výberom odtieňov na maľovanie krajiniek a portrétov.  Stačí si len vybrať.

Tak čo zaujali vás tieto dospelácke omaľovánky, alebo ste o nich už vedeli? Páči sa vám tento nápad, ale ste skôr toho názoru, že omaľovánky sú iba pre deti?

4 komentáre:

  1. Mne sa to strasne paci, uz som to videla na inom blogu a som rozhodnuta ze si ich kupim, dobry relax

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Už jsem o nic slyšela :) asi si je budu muset pořídit!

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Viem o nich už dávnejšie a chcela som si ich aj kúpiť, no vôbec nikde som ich nehľadala. Až som ich nakoniec dostala k narodeniám. A čo-to som si v pokoji vymaľovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som ich objavil len nedávno a vybral som si stratený oceán ale všetky sú krásne a je to úžasný relax

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...