nedeľa 13. januára 2013

Make-up pod 15,- €

Make-up, korektor a púder sú základom každého dňa, no ako si vybrať tie správne a pritom za ne nezaplatiť prehnane veľa?

Vyskúšali sme pre vás trojicu produktov, pomocou ktorých vytvoríte každodenný make-up iba za 13,47 €.

Make-up - Catrice Infinite Matt up to 18 h make-up; 020 honey beige

Korektor - Essence Stay natural concealer; 03 soft nude

Púder - Catrice Skin finish compact powder; 020 natural beige


Catrice Infinite Matt up to 18 h make-up; 30 ml; 020 honey beige
Cena 6,79 €


Tento make-up sme skúšali po prvý krát a boli sme naozaj prekvapené. Príjemný je nie len obal a pohodlné dávkovanie pomocou pumpičky, ale taktiež jeho konzistencia. Nie je príliš hustý, no ani príliš tekutý, proste tak akurát presne ako sme očakávali v porovnaní s inou drahšou variantou make-upu s pumpičkou, ktorý bežne používame. Make-up sa dobre rozotiera, nezanecháva na hrubo natreté miesta ani sa po opätovnom prejdení nerozmazáva a nerobí šmuhy, navyše aj príjemne vonia. Horší bol však výber odtieňu. Najsvetlejší odtieň 010 light beige bol príliš bledý a odtieň 030 apricot beige bol už príliš tmavý. Odtieň 020 honey beige, ktorý sme si vybrali je síce o trošičku tmavší než by jedna z nás potrebovala, no rozhodne je to pomerne dobrá farba. Krytie je tak akurát, jemné nedokonalosti zakryje a pekne zjednotí farbu pleti, no rozhodne ho neodporúčame na veľmi problematickú pleť. Výdrž je tiež dobrá, na pleti vám vydrží od rána až do večera kedy ho musíte poctivo odlíčiť. Tento make-up je vhodný na suchšiu aj normálnu pleť. Mastnú nemáme ako otestovať. Keď zhrnieme dokopy cenu, balenie, kvalitu aj výdrž, hodnotíme tento make-up ako jeden z tých najlepších vo svojej cenovej kategórii. Vďaka "matt finish" ho netreba ani prepúdrovávať, no púder si určite pribalte do kabelky, pretože počas dňa sa problematickejšia pleť môže začať lesknúť v T zóne, malá pomoc púdru bude potom rozhodne vítaná.


Essence Stay (realy very) natural concealer; 1,5 ml; 03 soft nude
Cena 2,19 €


Najhoršie z trojice testovaných produktov obstál korektor od Essence. Tiež sme po ňom siahli prvý krát, chceli sme ho vyskúšať. Opäť bol problém s výberom odtieňu, jeden bol príliš bledý a dva úplne tmavé. Moderné balenie so štetčekom tiež nie je najšťastnejšie riešenie, musíte točiť a točiť a zrazu sa na štetci objaví veľa produktu. Konzistencia je príjemná, korektor je riedky a jemný, problém je však s jeho nanášaním. Okrem toho, že sa vôbec nedá vrstviť ani dobre nekryje. Korektor dokáže zjemniť začervenanie, no tmavé kruhy pod očami a väčšie nedokonalosti pleti sú nad jeho sily.

(s prižmúreným okom)

Catrice Skin finish compact powder; 10 g; 020 natural beige
Cena 4,49 €


Tento púder je náš obľúbený už dlhšiu dobu. V tomto prípade nenastal ani problém s výberom odtieňu. Púder je v ponuke v 5 odtieňoch, ktoré sa rozhodne dajú priradiť k farbe pleti. Púder má jemnú textúru a pri nanášaní štetcom nepráši. Taktiež dobre kryje a teda sa dá použiť aj bez make-upu. Pri použití na make-up s ním pekne splynie a dodá pleti matný vzhľad. Výdrž je obstojná, no pre dokonalý vzhľad po celý deň si ho určite pribalte do kabelky.

1 komentár:

  1. joooj keby som nemala tých púdrov tak vela asi by som si šla aj ja jeden uchmatnúť :D ..

    MAKE Teddy UP

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...